• Contacte
  • Intranet
  • Identifica't
  • Sala de Premsa

El món als fogons: un receptari multicultural amb essència garrotxina - Creu Roja Catalunya

Aplicacions anidades

Publicador de continguts

El món als fogons: un receptari multicultural amb essència garrotxina
Actualitat
d’a
15
2025
15 d’abril El món als fogons: un receptari multicultural amb essència garrotxina
  • La iniciativa de Creu Roja Joventut i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa posa en valor l’agricultura local i motiva els joves a cuinar sense por.

  • El receptari vol enfortir la consciència sobre l’alimentació sostenible i el valor de la gastronomia com a element d’identitat cultural.

Olot, 11 d’abril de 2025. Creu Roja Joventut a la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han presentat "El món als fogons", un receptari que combina sabors d’arreu del món amb ingredients de proximitat produïts i comercialitzats a la comarca. 

La presentació s’ha fet davant la Plaça Mercat d’Olot i ha comptat amb les ponències de l’Imma Muñoz, regidora de l'ajuntament d’Olot, Emili Bassols, president de la Creu Roja la Garrotxa, d’en Bernat Perramon, enginyer agrònom del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Jordi Vilarrasa, productor del projecte Fet al Parc que va donar pas a una demostració en directe d’una recepta del llibre a càrrec del grup de joves.

El Grup de Joves de Creu Roja a la Garrotxa finalitza amb aquesta iniciativa el Projecte Qm’0, que posa en valor la riquesa gastronòmica i cultural del territori. 

El Projecte Qm’0 

Va néixer a principis de 2024, inspirat per les mobilitzacions del col·lectiu de la pagesia, amb l’objectiu de donar visibilitat i reivindicar el paper essencial de l’agricultura i la ramaderia en la societat. Des d’aleshores, el Grup de Joves ha treballat conjuntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el projecte "Fet al Parc" per aprofundir en el coneixement dels productes locals i el seu impacte en la sostenibilitat del territori.

El Parc Natural, col·laborador clau en aquesta iniciativa, ha aportat l’experiència en la gestió sostenible dels recursos naturals i en destacar la importància de preservar els ecosistemes agrícoles de proximitat. Gràcies a aquesta col·laboració, els joves han tingut l’oportunitat de conèixer agricultors i ramaders locals i entendre el valor de les pràctiques agrícoles sostenibles per a la conservació del territori.

El llibre "El món als fogons" vol fomentar l’autonomia dels joves a la cuina, animant-los a experimentar amb receptes accessibles i variades i promovent l’ús de productes de proximitat. És un projecte fet per joves i dirigit a joves, que combina la tradició culinària global amb els ingredients propis de la comarca, fet que reforça el vincle entre cultura, gastronomia i territori.

Aquesta iniciativa representa un esforç col·lectiu per enfortir la consciència sobre l’alimentació sostenible i el valor de la gastronomia com a element d’identitat cultural.

MÉS INFORMACIÓ

Comparte este artículo:

Actualidad Titulo Home

Notícies