Publicador de continguts

‘Violència de gènere, un panorama global’
EDUCACIO
‘Violència de gènere, un panorama global’
21/11/2023
ESCRIT PER:
ENTREVISTA PER:
Cruz Roja
ESCRIT PER:
ENTREVISTA PER:
Cruz Roja
  • Entendre la violència de gènere com una realitat mundial, apropar la problemàtica a futurs professionals vinculats a l'àmbit social i connectar amb experiències alienes és part del missatge que es va llançar el 8 de novembre passat a la trobada 'Violència de gènere, un panorama global '.

La conferència 'Violència de gènere, un panorama global', que va tenir lloc a la província de Barcelona, s'emmarca en un projecte de Cooperació Internacional sobre violència de gènere que es duu a terme des de la Creu Roja a Catalunya a Inhambane, una regió rural del nord de Moçambic. "La idea de la jornada va ser crear un espai d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en què van participar tant persones expertes en la matèria com alumnes de formació professional vinculats a l’àmbit social", assenyala Clara Vidal, tècnica de Cooperació Internacional i Drets Humans de la Creu Roja a Catalunya.

La trobada va comptar amb la presència de dones expertes en violència basada en gènere com Ewa Widlak, presidenta d'ONU Dones Espanya; Clara Serra, filòsofa i investigadora de la Universitat de Barcelona; Lola Hierro, escriptora i periodista d'El País i Bárbara Díaz, directora de l'àmbit d'inclusió social de la Creu Roja a Catalunya, entre d'altres. A través de les intervencions es va poder comprendre la realitat de la violència de gènere des d'una visió estructural, acadèmica i comunicativa, com una manera de conèixer la problemàtica des de l'arrel cap enfora.

Més tard, va tenir lloc un intercanvi en línia d'experiències i vivències entre joves estudiants de Moçambic i de Catalunya amb l'objectiu de donar a conèixer les accions en matèria de gènere que es fan des de Catalunya, així com observar les injustícies que tenen lloc fora de la nostra visió del món. "Molts centres formatius que van assistir a la conferència han continuat treballant en la matèria i els i les alumnes han estat capaços d'obrir-se i reconèixer situacions de violència o desigualtat que abans desconeixien", defensa Clara Vidal.

En definitiva, la trobada, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Creu Roja, va esdevenir una jornada de reflexió plena de coneixement, matisos, experiències i vivències que van aconseguir abordar aquesta xacra social des d'una mirada àmplia i global.

Des del projecte de Cooperació Internacional que desenvolupa la Creu Roja Catalunya a Moçambic i on s'emmarca la conferència, es pretén afavorir la igualtat de gènere per mitjà de tres pilars: l'empoderament socioeconòmic de la dona a Moçambic, a través d'activitats formatives; la sensibilització i la conscienciació de la comunitat, així com dels i les estudiants de Moçambic com una forma que coneguin quins drets tenen les dones i quines accions estan considerades com a violència; i, finalment, reforçar els serveis d'atenció integral enfortint els coneixements de les institucions públiques que formin part del Mecanisme d'Atenció a les Dones Víctimes de Violència de Gènere.

Universalidad



Botones Donaciones

Banner Home

LLEGEIX EL QUE T´INTERESSA
Subscriu-te a la nostra newsletter i descobreix un milió de petites històries.