Publicador de continguts

Detectar el còlera en 30 minuts gràcies a la tecnologia
SALUT
Detectar el còlera en 30 minuts gràcies a la tecnologia
16/05/2022
ESCRIT PER:
ENTREVISTA PER:
Cruz Roja
ESCRIT PER:
ENTREVISTA PER:
Cruz Roja
  • Un dispositiu de l'empresa nord-americana OmniVis permet reconèixer patògens en fluids de forma ràpida, portàtil i rendible. Amb aquesta solució, a més, seria més fàcil controlar brots infecciosos a gran escala.

Detectar malalties infeccioses en menys de 30 minuts a qualsevol part del món podria haver estat una ambició molt llunyana fa dècades. Ara ja no. OmniVis és una empresa de biotecnologia nord-americana que ha fabricat un dispositiu portàtil plug-and-play que permet fer-ho. 

Com? De la manera següent: mitjançant un dispositiu de maquinari, un lot de prova d'un sol ús i uns innovadors mètodes de detecció, OmniVis està desenvolupant una plataforma de geomapping que permet fer diagnòstics de forma ràpida i portàtil basant-se en algoritmes prèviament patentats. Amb tot això és possible detectar patògens en mostres de fluids, com ara el còlera a l'aigua, el VIH a la sang, el SARS-CoV-2 a la saliva i els hisops nasals, o la malària a la sang.

La solució d'OmniVis, a més, redueix temps a l'hora d'obtenir resultats i ofereix una major precisió i rendibilitat. Així, el dispositiu de maquinari portàtil i el lot de prova d'un sol ús permeten detectar el còlera en mostres d'aigua ambiental en tan sols 30 minuts en lloc de 5 dies. Però no només això, ja que les eines de recopilació de dades i elaboració d'informes de la companyia proporcionen informació sobre els focus de malaltia, cosa que a la vegada fa més fàcil generar una alerta abans que es produeixin brots a gran escala.

 

La solució d'OmniVis redueix temps i ofereix una major precisió i rendibilitat


El dispositiu OmniVis també està equipat amb una aplicació fàcil d'usar, que guia l'usuari a través de cada pas del procés de prova. A més, les dades es descarreguen en un portal segur al núvol per automatitzar el registre de dades i supervisar les dades dels brots gairebé en temps real.

Tenint en compte que el còlera, sense anar més lluny, causa aproximadament 5 milions de casos a l'any a tot el món i suposa una despesa de 2.000 milions de dòlars en tractaments, i que les organitzacions d'ajuda humanitària inverteixen prop de 1.600 milions de dòlars en equips d'anàlisi de baixa qualitat, el dispositiu d'OmniVis és més que interessant per la seva velocitat,  portabilitat, facilitat d'ús i potencial d'expansió. 

Com que és la primera empresa que comercialitza una solució mòbil d'anàlisi d'aigua per al còlera que també distribueix els resultats i les dades digitalment, esperen consolidar-se com la principal plataforma mòbil de detecció del còlera a escala mundial. Aquest, a més, és un dels projectes inclosos en la Xarxa Social Innovation, la plataforma internacional de recursos nascuda de la col·laboració entre la Creu Roja Espanyola i la Creu Roja Francesa que té com a finalitat innovar en matèria tecnològica i social. 



Botones Donaciones

Banner Home

LLEGEIX EL QUE T´INTERESSA
Subscriu-te a la nostra newsletter i descobreix un milió de petites històries.