• Contacte
  • Intranet
  • Identifica't
  • Sala de Premsa

Més de 5.400 persones participen en un projecte de la Creu Roja que connecta alimentació saludable, benestar emocional i sostenibilitat - Creu Roja Catalunya

Segueix-nos

instagram

X

YouTube

Facebook

Flickr

Linkedin

Tiktok

Aplicacions anidades

Publicador de continguts

Més de 5.400 persones participen en un projecte de la Creu Roja que connecta alimentació saludable, benestar emocional i sostenibilitat
Actualitat
d’o
16
2025
16 d’octubre Més de 5.400 persones participen en un projecte de la Creu Roja que connecta alimentació saludable, benestar emocional i sostenibilitat
  • A través de 145 tallers i sessions informatives i la distribució de material divulgatiu s’han proporcionat eines per millorar els hàbits alimentaris, la gestió emocional i prevenir el malbaratament d’aliments.

  • La iniciativa aposta per un model d’acompanyament comunitari i personalitzat, amb una mirada integral que aborda tant les necessitats nutricionals com les emocionals.

  • Un 74% de les persones participants són dones, moltes d’elles caps de famílies monoparentals.

La Creu Roja a Catalunya ha desplegat durant el 2024 el projecte “Malbaratament Alimentari i Benestar Emocional”, una iniciativa que ha arribat a 5.442 persones en situació de vulnerabilitat, amb accions que combinen la promoció d’hàbits alimentaris saludables, la prevenció del malbaratament alimentari i el reforç del benestar emocional.

Aquest projecte, que s’ha implementat gràcies al finançament de la subvenció CONVO del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, s’ha dut a terme a 45 assembles locals de la Creu Roja de tot Catalunya. La iniciativa  ha anat molt més enllà de l’entrega de recursos i ha apostat per un model d’acompanyament comunitari i personalitzat, amb una mirada integral que aborda tant les necessitats nutricionals com les emocionals de les persones participants.

En el marc del d’aquest projecte, s’han desenvolupat 130 tallers i sessions informatives sobre alimentació saludable i sostenible, durant les quals s’han treballat qüestions com la planificació de menús i compres saludables, l’alimentació en diferents etapes de la vida, el coneixement i la interpretació de l’etiquetatge nutricional, així com la desmitificació de creences errònies sobre alimentació. A més, s'han realitzat sessions pràctiques de cuina amb receptes d’aprofitament. 

Tallers d’alimentació i de benestar emocional

D’altra banda, s’han dut a terme 15 tallers específics sobre benestar emocional, centrats en aspectes com l’alimentació emocional, l’autoestima, l’autoconeixement i la promoció d’una relació saludable amb el menjar des de la infància.

El projecte també ha inclòs la distribució de material divulgatiu i accions de sensibilització en xarxes socials que han permès arribar a 26.700 visualitzacions. Aquest enfocament ha permès empoderar les persones participants, oferint-los eines per prendre decisions informades i promoure canvis duradors en els seus hàbits diaris.

El 74% de les participants són dones

La iniciativa ha tingut una forta presència femenina, amb un 74% de dones participants, moltes d’elles amb càrregues familiars importants o cuidadores principals en llars amb menors econòmicament dependents. Aquesta dada reflecteix les dinàmiques de gènere que situen les dones en el centre de la gestió alimentària i emocional de les famílies, i que les exposen amb més intensitat a les conseqüències de la pobresa.

Comparte este artículo:

Actualidad Titulo Home

Notícies